Ontwikkelomgeving - PHP 8.0.30
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

Pianorecital Thomas Beijer

Zaterdag 25 april 2020, 20:15 - 22:15 uur

Rhenen, Cunerakerk

Pianorecital Thomas Beijer

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 25 april 2020, 20:15 - 22:15 uur

Info

Pianist, componist en schrijver Thomas Beijer studeerde in 2011 af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde diverse masterclasses bij grote pianisten als Menahem Pressler en Murray Perahia. Bij het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 omschreef de internationale jury hem als 'een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek'.


Thomas Beijer geeft al sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië; als solist speelde hij al vele pianoconcerten met de grote Nederlandse symfonieorkesten. Hij is ook een veelgevraagd kamermusicus, o.a. samen met Camerata RCO. In seizoen 2020 - 2021 zal Thomas Beijer zijn debuut maken in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam in de serie Meesterpianisten van Marco Riaskoff.

Thomas Beijer is een veelzijdige en boeiende man. Hij componeerde de muziek bij de nieuwste voorstelling van Pluk van de Petteflet, hij schreef twee keer (in 2013 en 2019) het verplichte werk voor de finale van het concours van de Young Pianist Foundation, zijn eerste literaire boek 'Geen jalapeños' kreeg lovende kritieken en tegen de tijd van zijn recital voor Klassiek aan de Rijn in 2021 zal er zeker een tweede boek bij de boekhandel liggen. De Nederlandse taal gaat hem zeer aan het hart, zoals ook blijkt uit zijn humoristische reacties op FaceBook op de vele taalfouten die je overal tegenkomt.

Programma:
Franz Schubert - 6 Moments Musicaux D.780
Jean Sibelius - Sonate in F opus 12
pauze
Leoš Janáček - In De Mist
Aleksandr Nikolajevitsj Skrjabin - Sonate nr. 3 in fis opus 23