Ontwikkelomgeving - PHP 8.0.30
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

Johannette Zomer: Viva Vivaldi

Vrijdag 30 november 2018, 20:15 - 22:45 uur

Amsterdam, De Waalse Kerk

Johannette Zomer: Viva Vivaldi

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 30 november 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Een heerlijk avondje Vivaldi, met naast het Gloria een paar van zijn meest sprankelende, maar ook diep ontroerende religieuze werken.

Vivaldi's muziek is vernieuwend. Zijn composities waren helder, met harmonische contrasten, en hij slaagde er vaak in vernieuwende melodieën en thema's te bedenken. Het vrolijke karakter van zijn muziek weerspiegelt Vivaldi's eigen plezier in het componeren, en is een belangrijke reden voor de enorme populariteit van zijn werken. Maar daarnaast zal u soms ook de adem benomen worden door de schoonheid en diepe emotie van zijn stukken van Antonio, ook wel de Rode Priester van Venetië genoemd. Hij is een van de meest invloedrijke componisten geweest, wiens invloed tot ver in heel Europa reikte.

Vanavond horen we naast het prachtige Gloria-koorstuk een selectie aan religieuze stukken waarin bovenstaande kenmerken prima weerspiegeld worden.

Uitvoerenden:
Het Zomer Academie Zutphen projectkoor is een select gezelschap van de betere amateurzangers uit het hele land, die met heel veel plezier een paar keer per jaar samen komen om in de diverse projecten van de Zomer Academie mee te zingen. Dirkjan Horringa is deze keer de koorleider, en alles zal door Johannettes eigen ensemble, het Tulipa Consort, begeleid worden.

Johannette Zomer, sopraan
Marian Dragt, mezzo
Het Tulipa Consort
Zomer Academie Zutphen Projectkoor o.l.v. Dirkjan Horringa

Programma:
Sinfonia in D groot RV 125
'Ascende laeta’ (Introduzione) RV 6
uit ’Juditha Triumphans’ RV 644, aria’s Juditha
'Vivat in pace’
'Transit aetas’
Concerto in F groot RV 442
'O qui coeli terraeque serenitas' RV 631
Pauze
uit ’Juditha Triumphans’ RV 644, aria Vagaus ’Umbrae carae’
Sinfonia ’Al Santo Sepolcro’ RV 169
'Gloria' RV 589