Warning: mktime() expects parameter 6 to be integer, string given in /home/deb109632/domains/portal2018/functions.date.php on line 21
Nieuwe Philharmonie Utrecht op zaterdag 24 maart 2018 in Utrecht - klassiekemuziek.nl
Ontwikkel-omgeving - PHP 7.0.33
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

 Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Nieuwe Philharmonie Utrecht: Meezing Matthäus

Utrecht, TivoliVredenburg, zaterdag 24 maart 2018, 12:00 - 20:30 uur

Info

Het is mogelijk om te reserveren tot vrijdag 23 maart, om 16.00 uur. Luisterkaarten zijn nog verkrijgbaar op de dag zelf, aan de kassa van TivoliVredenburg.

Op zaterdag 24 maart zijn Johannes Leertouwer en Nieuwe Philharmonie Utrecht uw gastheren in de meezing Matthäus, georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg.

Johannes Leertouwer geldt als een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de uitvoering van de Matthäus Passion. In de afgelopen jaren zijn de uitvoeringen van de Matthäus door de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder zijn leiding door pers en publiek met de hoogste lof overladen. De NRC schreef in een vijf sterren recensie over 'intimiteit die raakt in een werkelijk meespelend verhaal' en het publiek stroomde toe naar de uitvoeringen die steeds vaker uitverkocht raakten.

U, als publiek, bent uitgenodigd om mee te zingen in een selectie van de meest geliefde koordelen en koralen uit de Matthäus Passion.

Onder leiding van Johannes Leertouwer en zijn team van musici kunt u een middag lang werken aan de Matthäus, waarna de dag wordt afgesloten met een uitvoering van een uur muziek uit de Passion. In de repetities zal Johannes - net zoals hij dat deed in de 68 filmpjes over elk van de delen van de Matthäus in de serie De Matthäus volgens Johannes - ingaan op de werking van de muziek en de betekenis daarvan.

Dit is een unieke kans om zij aan zij met internationale top zangers en instrumentalisten en onder leiding van een bevlogen specialist als dirigent, dieper door te dringen in de wereld van Bach’s meest geliefde en grootse meesterwerk.

Dagprogramma:
12:00-13:30 uur Koorrepetitie
14:00-15:30 uur Repetitie met koor en orkest
16:00-17:00 uur Repetitie met koor, orkest en solisten
19:00-20:15 uur Uitvoering

Bladmuziek
Heeft u nog geen bladmuziek van de Matthäus Passion, dan kunt u met korting een Bärenreiter uitgave kopen bij Broekmans en Van Poppel, Minrebroederstraat 24 te Utrecht. U betaalt dan slechts 16 euro als u erbij zegt dat u via de Nieuwe Philharmonie Utrecht komt. Let op: deze korting geldt alleen bij afhalen in de winkel, dus niet als u via de website bestelt. In de winkel zijn tevens oefencd's verkrijgbaar.

Bekijk de 'Veelgestelde vragen'