Ontwikkelomgeving - PHP 8.0.30
Reserveringen worden niet uitgevoerd
Naar de reguliere website

Orlando Festival 2018

Donderdag 9 - zondag 19 augustus 2018

Kerkrade, Abdij Rolduc

Orlando Festival 2018

Kerkrade, Abdij Rolduc, donderdag 9 - zondag 19 augustus 2018

Info

Dit jaar beleeft het Orlando Festival haar 37e editie. De vele concerten (naast de circa 21 middag- en avondconcerten vinden er ongeveer 25 regio- en lunchconcerten plaats) richten zich in eerste instantie op een breed publiek om het kamermuziekgenre optimaal onder de aandacht te brengen. Deelnemers en bezoekers kunnen ook verblijven op het Orlando Festival.

Liefhebbers van kamermuziek kunnen hun hart ophalen op het Orlando Festival. De bijzondere sfeer, de unieke locatie en de prachtige Zuid-Limburgse omgeving maken van het Orlando Festival een unieke ervaring! Kom één dag langs op Rolduc of boek meerdere dagen op het festival met overnachting in hotel Rolduc. Er is iedere dag een avondconcert op een van de grotere podia in Zuid-Limburg zoals Theater Kerkrade en Heerlen, maar bijvoorbeeld ook in de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. Daarnaast zijn er zal talloze concerten op mooie locaties in Zuid-Limburg.

De vaste steunpilaren van Orlando keren op veler verzoek natuurlijk terug: het Osiris Trio en het Rusquartet. Zij zullen composities van Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert combineren met werken van onder anderen Brahms, Tsjaikovski en Reger.

Nederlands beroemdste levende componist, Louis Andriessen, is composer-in-residence. Van hem klinken tien kamermuziekwerken, die grotendeels onder zijn supervisie zullen worden ingestudeerd. Hoogtepunten van soloconcerten uit de barok zullen klinken in kleine bezetting, zoals in 2017 al gebeurde, tot groot genoegen van musici en publiek. En wel meteen het beroemdste werk: Vivaldi’s Vier Jaargetijden, met vioolsoliste Livia Sohn, bejubeld Orlando musicus tijdens de 2016 editie. Ook fagottiste Dorian Cooke speelt van Vivaldi een concert en James Austin Smith speelt een van Bach’s hoboconcerten. Negen musici zijn te horen in het Nonet van Martinu en zeven in het Septet van Kees van Baaren, de leraar van Louis Andriessen.